Büyükbaş Hayvan Tırnak Bakımı
Hayvanlarda Tırnak Bakımı

Hayvanlarda Tırnak Bakımı

Hayvanlarda Tırnak Sağlığı hem hağlık için hem de verimliliği için çok önemlidir. Proteam olarak Uzman Ekibimiz ile profesyonel bir şekilde Tırnak Bakım Hizmeti vermekteyiz. Amerika Tırnak Enstitüsü Eğitimi almış ilk tırnak bakım firması olarak, Hayvanlarınızın Tırnak Bakımını En Güzel bir şekilde yapmaktayız.

HAYVAN SAĞLIĞI VE VERİMLİLİĞİ İÇİN DOĞRU TIRNAK BAKIMI ŞARTTIR

Tırnak tabandan ve ön uç kısımdan olmak kaydıyla ayda 5-13 mm uzama sergilemektedir. Tırnak Uzamasına Etki Eden Sebepler Şunlardır *Genetik *Besleme *Ahır Şartları ve zemin *Rutin bakım *Hastalıklar ve vit.mineral eksiklikleri
1- M. flexor digitorum superficialis 2- M. flexor digitorum profundus 3- M. interosseus medius 4- Metacarpus / Metatarsus 5- Proksimal susam kemiği 6- Art. metacarpo [tarso] phalangea 7- Phalanx proximalis ( 1. phalanx) 8- Flexor tendoların ortak tendovaginası 9- M. extensor 10-Art.interphalangean proxsimalis (taç eklemi) 11-Phalanx media (2.phalanx) 12-M.extensor digitorum communis 13-Corium coronarium 14-Art.interphalangea distalis (ayak eklemi) 15-Bursa podotrochlearis(Topuk eklemi) 16-Distal susam kemiği 17-Phalanx distalis (3.phalanx) 18-Beyaz çizgi
Süt sığırcılığı yapan çiftliklerde düzenli olarak ayak banyosu yapılması zorunludur.Zeminde oluşan bakteriyel odaklar sürekli dışkıyla müdehale içinde kalan tırnaklar,ıslak zemin,çamurlu ahırlar,nem oranı yüksek ahır şartları tırnak üstü yumşak dokuda ve tırnak arası yumuşak dokuda bakteriyel hastalıklara sebep olmaktadır.Ayrıca ıslak,nemli,çamurlu,konforsuz ahırlarda tırnak dokusundaki keratin dokuyu harabiyet vererek yumuşamaya sebep olmaktadır.Bu gibi etkenler yüzünden sürekli bir şekilde haftalık-aylık periyotlar oluşturarak düzenli bir şekilde ayak banyosu oluşturulup inekler tırnak havuzundan geçirilmelidir.
Süt inekleri ve besi danalarında belli periyotlar şeklinde sürekli olarak tırnak bakımı yapılmalıdır.Bu periyot ülkemiz hayvancılığında ahır şartlarına göre değişmekle birlikte ortalama en fazla 6 ayda bir bakım olmak kaydıyla yılda 2 kez tırnak kesiimi ve bakımı yapılmalıdır.İneklerde tırnağı insan uzvu gibi sadece tırnak olarak görmemek gerekir.Çünkü ineklerde tırnak aynı zamanda tüm vücud ağırlığını taşıyan tüm yükü çeken katlanan bir yük taşıyıcısıdır.Canlı ağırlığı 600 kg olan bir ineğin tüm ağırlığını tırnaklar taşır ve bu ağırlığın büyük çoğunluğu iskelet oluşumu dolayısı ile arka ayaklar taşımaktadır.Dolayısı ile arka ayakların topallığı yakalanma oranı daha yüksektir.Tırnak aylık belli oranlarda sürekli bir şekilde uzama gösteren…

Bize Ulaşın

Ceyhun ÖZEN
Veteriner Teknisyen / Tırnak Bakım Uzmanı
0545 960 14 53
Eti Mahallesi, Evren Caddesi No:7/1 Ereğli / KONYA

ceyhunozen009gmail.com


www.hayvantirnakbakim.com


İletişim Formu

Hizmetlerimiz

Hayvanlarda Tırnak Bakımı

Hayvanlarda Tırnak Kesimi

Hayvanlarda Toplallık Tedavisi

Hayvan Sağlık Danışmanlığı

Detaylı İnceleyiniz

Ekibimiz

ProTeamProfesyonel Uzman Ekibimiz ile Hayvanlarınız Daha Sağlıklı

İstatistik

0200892
Bugün
Dün
Bu Hafta
Geçen Hafta
Bu Ay
Geçen Ay
Toplam
8
45
302
4379
5749
1934
200892

8.33%
33.35%
7.93%
1.49%
0.30%
48.60%

Senin IP:3.138.33.178